Utställningen om Gyllenhielm och Ribbing

Karl Karlsson Gyllenhielm och Kristina Ribbing huserade på Sundbyholms Slott i slutet av 1500-talet och fram en bit in i 1600-talet. I Ladan, alldeles i närheten av slottet, har olika miljöer byggts upp som visar den viktiga gärning som dessa två entreprenörer har byggt upp. Här får du se fängelset som Karl Karlsson Gyllenhielm satt i på 1600-talet och en skolsal från Gyllenhielmska skolan som paret startade. Och mycket, mycket mer!

Öppettider
Utställningen är öppen onsdagar-söndagar juni och fram till mitten augusti kl 11-16. Från mitten av augusti till mitten september är utställningen öppen torsdagar och söndagar kl 11-16.

Entré
Entrén kostar 50 kr/person. Ungdomar under 18 år har fri entré i sällskap av målsman.

Nyhet 2024

Under vintern och våren jobbas det för högtryck med att förbättra och utveckla utställningen. Bland annat kommer en del av utställningen att vara mera för barn.
En annan del som många uppskattat är de figurer som illustrerar livet på Sundbyholm och världen i övrigt.
Gyllenhielm satt fängslad i Polen. Här får du en förhandstitt på figuren som föreställer Gyllenhielm i bojor. I utställningen kan du gå in i hans cell och se hur han tillbringade dessa 12 år. Boken han håller i handen är Bibeln. Visste du att Gyllenhielm skrivit och översatt psalmer?

Guidad visning
Guidad visning kostar 100 kr/person. Vår önskan är att ni är minst 5 personer och som mest 15. Bokning måste ske i förväg.
Guidad visning kan även äga rum på andra tider än när utställningen är öppen för allmänheten.

Boka guidad visning
Om ni vill boka guidad visning kan kontakt tas med ordförande Tryggve Lundh på telefon 076-340 74 15 eller sända ett mejl till Eskilskällans Vänner (länken öppnas i nytt fönster). Ange när ni önskar visning (datum och tid), hur stor gruppen är och era kontaktuppgifter (mejl/telefon).

Hitta hit

Hitta hit! Utställningen om Gyllenhielm och Ribbing i Sundbyholm